Mi a Funkcionális tréning- a TRX®
                        és a RIP® trainer? 
 

A TRX® egy hordozható, felfüggeszthető funkcionális tréning eszköz, mellyel erőt, egyensúly-érzéket, hajlékonyságot, valamint az úgynevezett ’core izmok’ stabilitását egyaránt fejleszteni tudjuk.

Napjainkban egyre jobban hódít a funkcionális tréning. Az a fajta edzésmódszer, amelynek gyakorlatai a mindennapi életből vett mozdulatokból építkeznek.


A módszer a test természetes képességeit erősíti, a testet a mindennapok kihívásaira készíti fel, aminek középpontjában nem az izomépítés, hanem a stabil, terhelhető izomzat elérése áll. Ennek szolgál alapjául a ’core’ izmok erősítése, amely testünk erőközpontja.


A TRX® számtalan gyakorlatával a dimenzió minden irányában dolgozunk, integráltan átmozgatva a teljes testet. Minden edzettségi szintre megfelelő, hiszen a gyakorlatok intenzitását mi magunk választjuk meg és saját testünket használjuk ellenállásként.


Az anyagcserét hihetetlen módon felpörgeti, így a regenerációs(pihenő) szakaszban,hogy a testünk visszaálljon egyensúlyi helyzetébe, szinte ugyanannyi kalóriát égetünk el, mint az edzés során.
Egyszerűség és hatékonyság, ez a TRX sikere. A fittségi állapot nem számít, bárki elkezdheti!


RIP® Trainer

Szintén egy kiváló funkcionális edzésekhez használatos eszköz, amely egy változó, progresszív ellenállást ad a gyakorlatok kivitelezése során.


Lényege egy olyan folyamatos aszimmetrikus (egyoldalú) terhelés, amely nem megszokott módon  rendkívüli kihívás elé állítja a törzs stabilizációs izmait folyamatosan a gyakorlatok alatt. Rengeteg rotációs mozdulatot foglal magába, amely mozdulatalapokat mindennapjainkban is végrehajtunk, hiszen a hétköznapok során is számtalan egyoldalú terhelés ér bennünket. 

Ez az eszköz segít felkészíteni testünket ezekre az egyoldalú terhelésekre azáltal, hogy hozzájárul a stabilitás, az egyensúly, a koordináció, az erő- és állóképesség fejlesztéséhez.

Elérhetőség

SANflow Pilates Paris 1118 Budapest, Bozókvár u.3. +36/30-742-5928 sznt.adrienn@gmail.com